fbpx
HotelsTours & Sightseeing

Boulder Valley Glamping ‘Camping Kayangan’ Tengah-Tengah Hutan Di Pulau Pinang

User Rating: 5 ( 1 votes)

Kalau korang memilih untuk Cuti-Cuti Malaysia ke Pulau Pinang dan bosan bermalam di hotel atau homestay — korang boleh cuba menginap di sebuah destinasi berkonsepkan ‘Glamping’ atau glamor camping di BOULDER VALLEY GLAMPING ‘Camping Kayangan’ Tengah-Tengah Hutan di Pulau Pinang.

Boulder Valley Glamping 'Camping Kayangan' Tengah-Tengah Hutan Di Pulau Pinang
Boulder Valley Glamping 'Camping Kayangan' Tengah-Tengah Hutan Di Pulau Pinang

Destinasi berkonsepkan perkhemahan mewah di kawasan Teluk Bahang, Pulau Pinang ini sememangnya menjanjikan sebuah percutian yang mesra alam semulajadi serta menawarkan kedamaian yang pasti membuatkan korang lebih gembira dan bahagia.

Perjalanan untuk ke Boulder Valley Glamping ‘Camping Kayangan’ Tengah-Tengah Hutan Di Pulau Pinang ini hanya mengambil masa kira-kira 45 minit jika anda dari Georgetown atau pusat bandar.

Setibanya di sini, anda boleh memilih sama ada untuk menginap di 3 jenis bilik yang disediakan iaitu Safari Tent, Tented Villa atau Chalet.

Kesemua jenis penginapan tersebut dilengkapi tandas sendiri tanpa perlu bimbang untuk mencari tandas di luar seperti jika anda berkhemah di dalam hutan biasa.

Bagaimanapun, bagi memelihara konsep percutian yang mendamaikan di tengah-tengah alam semulajadi tanpa sebarang gangguan luar — di dalam bilik tidak disediakan dengan televisyen, malah sambungan line telefon juga agak terhad.

Boulder Valley Glamping 'Camping Kayangan' Tengah-Tengah Hutan Di Pulau Pinang

Jadi, ‘hiburan’ anda di sini benar-benar datang daripada nature seperti bunyi cengkerik dan hidupan dari dalam hutan serta alunan bunyi air yang mengalir untuk dijadikan sebagai halwa telinga

Klook.com

Jika anda bercuti di Boulder Valley Glamping ini, anda tidak perlu risau yang ia membosankan kerana di sini terdapat pelbagai jenis aktiviti yang boleh anda enjoy seperti memanah, kelas senaman, spa dan juga berenang di kolam renang yang disediakan.

Bahkan tempat ini juga turut disediakan sebuah ruang luas untuk anda yang ingin membuat aktiviti berkumpulan seperti team building, sambutan hari jadi, reunion dan sebagainya.

Selain itu, di Boulder Valley Glamping ini terdapat sebuah restoran untuk anda menikmati sajian tempatan dan ia terletak di dalam sebuah rumah kaca yang dihiasi dekorasi dalaman yang sangat cantik dan memukau mata.

Harga sewa untuk semalam di Boulder Valley Glamping ini adalah bermula dari RM600. Dapatkan diskaun 35% di sini DISKAUN BOULDER VALLEY

Boulder Valley Glamping 'Camping Kayangan' Tengah-Tengah Hutan Di Pulau Pinang

Boulder Valley Glamping
is operated by Amazing Discovery Sdn. Bhd. (961344-H)

Business Address :
No.8, Jalan Teluk Bahang,Teluk Bahang,11050 Penang.

Glamping Site Address :
8 Jalan Teluk Bahang, 11050 Teluk Bahang, Pulau Pinang, Malaysia.

Contact No.: +6019-9778995

Email Address: info@bouldervalleyglamping.com.my

https://www.facebook.com/bouldervalleyglamping

*boulder valley penang review / camping di pulau pinang / boulder valley glamping event place / glamping penang hill

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button